Symposium Symphony of Soils

Een vitale bodem is cruciaal voor onze toekomst. Bodemvitaliteit staat dan ook hoog op de agenda van agrariers, overheden en NGO’s. Maar hoe zit het nu met de bodem? Wat is een vitale bodem? Hoe krijg je inzicht in de conditie van de bodem? En hoe kun je de bodem verbeteren?

Tijdens het Symposium of Soils krijgt u antwoord op deze vragen. Inspirerende sprekers nemen u mee in de laatste ontwikkelingen, bieden concrete handvatten en motiveren u om zelf aan de slag te gaan. Er worden ook workshops en bodem-beleef-sessies aangeboden en u kunt genieten van muziek en (h)eerlijk eten van een gezonde bodem. Het programma begint in de ochtend met prikkelende presentaties van Wim van der Putten, Jan Huitema en Volkert Engelsman onder leiding van Dick Veerman. Zij geven hun visie op de bodem en laten zien dat het anders moet en hoe het anders kan.

In de middag zijn er bodem-beleef-sessies. Hier ziet en ervaart u in het veld letterlijk de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam bodembeheer, kunt u onder begeleiding van experts zelf de bodem analyseren en vragen stellen aan deskundigen. Daarna zijn er (keuze) workshops met inspirerende en informerende presentaties over bodem in relatie tot voedsel, landbouw, biobased economy, water en biodiversiteit en gaat u met elkaar en met deskundigen in gesprek, hoort wat er nog moet gebeuren en wat u zelf kunt doen.

Het symposium wordt afgesloten met een borrel muzikaal omlijst met een speciaal gecomponeerde (korte) Symphony of Soils. Het symposium is bedoelt voor agrariërs, erfbetreders, adviseurs, beleidsmakers, politici, financiers, Ngo’s, studenten en docenten en geïnteresseerde burgers. Kortom: voor iedereen die mee wil werken aan het verbeteren van de bodemvitaliteit.

Het symposoium vindt plaats op het Ecomunity Park/Ecostyle in Oosterwolde. De organisatie is in handen van hogeschool Van Hall Larenstein . Deze werkt hierbij nauw samen met de overige leden van het Kennisconsortium Bodem in Noord Nederland en de Stichting Symphony of Soils.

Klik hier voor aanmelden en voor meer informatie